goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Domowy chlebek z mięsem pszenno-żytni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Oryginalny chleb z mięsem.

Domowy chlebek z mięsem pszenno-żytni

Składniki:

Domowy chlebek z mięsem pszenno-żytni

 

Sposób przygotowania:

Domowy chlebek z mięsem pszenno-żytni
Masło roztapiamy, dodajemy wodę oraz pokruszone drożdże. Całość dokładnie mieszamy, łączymy. Dodajemy przesianą przez sito mąkę, sól i wyrabiamy ciasto do czasu aż pojawią się pęcherzyki. Mięso (najlepiej z rosołu) przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, wykłądamy na rozwałkowany płat ciasta i zwijamy Wierzch posypujemy pestkami z dyni. Wkłądamy do formy z kominkiem i pieczemy około 50 minut w 210 stopniach.

Tagi:

mięso dynia