Sposób przygotowania:
Domowy seromakowiecPrzygotowanie ciasta
 
Mąkę przesiewamy do miski, dajemy pokrojone masło, wsypujemy cukier puder, proszek do pieczenia i wbijamy żółtka. Zagniatamy ciasto. Dajemy na pół godziny do lodówki. Następnie palcami przekładamy na blaszkę.
Masa makowa
 
Masę makową wyjmujemy z puszki, dajemy aromat i mieszamy. Wykładamy na ciasto.
Masa serowa:
 
Masło przekładamy do miski i ucieramy z cukrem i z żółtkami. Białka ubijamy na sztywno. Do masła dajemy ser. Mieszamy, dajemy ubite białka i mieszamy łyżką drewnianą.
Masa:
 
Wykładamy masę serową na masę makową.
Pieczenie.
 
Pieczmy ciasto godzinę w temp. 180 stopni. Dekorujemy lukrem i polewą czekoladową,
Gotowe ciasto:
 
Gotowe, wystudzone ciasto kroimy na kawałki.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
