Sposób przygotowania:
Seromakowiec
Etapy przygotowania
Ser:
Ser przekręcić w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, a białka ubić na sztywna piane. Masło roztopić - wystudzic. Ser, jajka i masło połączyć, dodać rodzynki,zapach i sernix .Na koncu ale juz drewniana lyzka wrobic piane delikatnie mieszajac ja z masa serowa.
Mak:
Żółtka utrzeć z cukrem, białka ubić na sztywno. Połączyć ubite zoltka z makiemi dodać resztę składników czyli kakao, dżem i bulke tarta z proszkiem do pieczenia oraz zapach.
Wysmarowac maslem blaszke i opsypac bulka tarta( blaszka musi byc dosc duza bo trzeba pamietac ze mamy 2 kg. ciasta.
Układać w blaszce do pieczenia na przemian łyżka sera, łyżka maku, aż do wyczerpania obu mas.
Piec ok 60 - 80 minut w temp.170-180"C w zaleznosci od piecyka.
Po upieczeniu pozostawic jeszcze na 10 minut w wylaczonym piecyku.
Wystudzic, oblac mleczna czekolada ( polewa ) i posypac wiorkami kokosowymi.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!
Ser:
Ser przekręcić w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, a białka ubić na sztywna piane. Masło roztopić - wystudzic. Ser, jajka i masło połączyć, dodać rodzynki,zapach i sernix .Na koncu ale juz drewniana lyzka wrobic piane delikatnie mieszajac ja z masa serowa.
Mak:
Żółtka utrzeć z cukrem, białka ubić na sztywno. Połączyć ubite zoltka z makiemi dodać resztę składników czyli kakao, dżem i bulke tarta z proszkiem do pieczenia oraz zapach.
Wysmarowac maslem blaszke i opsypac bulka tarta( blaszka musi byc dosc duza bo trzeba pamietac ze mamy 2 kg. ciasta.
Układać w blaszce do pieczenia na przemian łyżka sera, łyżka maku, aż do wyczerpania obu mas.
Piec ok 60 - 80 minut w temp.170-180"C w zaleznosci od piecyka.
Po upieczeniu pozostawic jeszcze na 10 minut w wylaczonym piecyku.
Wystudzic, oblac mleczna czekolada ( polewa ) i posypac wiorkami kokosowymi.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!