iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Dorada z piekarnika z puree z szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dorada z piekarnika z puree z szpinaku

Dorada z piekarnika z puree z szpinaku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Dorada z piekarnika z puree z szpinaku

 

 

Sposób przygotowania:

Dorada z piekarnika z puree z szpinaku
Doradę myjemy osuszamy solimy i doprawiamy pieprzem . Do brzuszka wkładamy kawałek cytryny. Rybę pieczemy ok 20 min w piekarniku. Szpinak myjemy i gotujemy ok 5 min . Ziemniaki obieramy i gotujemy. Ugotowany szpinak odcedzamy dodajemy do niego ugotowane ziemniaki sól,pieprz i wyciśnięty czosnek miksujemy. Upieczoną doradę układamy na talerzu podajemy z ciepłym puree. Posypujemy posiekanym szczypiorem .
Dorada z piekarnika z puree z szpinaku

Tagi:

szpinak