Sposób przygotowania:
Dorsz curry
Filety (wybieramy takie dość mięsiste) kroimy na kawałki i nacieramy kurkumą i solą. Dodajemy skórkę startą z limonki i wyciśnięty sok. Całość mieszamy i odstawiamy na kwadrans. W tym czasie cebulę i czosnek kroimy w kostkę, dodajemy orzeszki, wiórki i płatki chili i rozdrabniamy blenderem lub rozdrabniaczem na jednolitą pastę. Podsmażamy ją na oleju przez 5 minut, dolewamy wodę i kolendrę z kminem (rozdrobnione wcześniej moździerzem) dosypujemy też curry i całość mieszamy i smażymy parę chwil. Dolewamy jogurt, dosypujemy posiekaną natkę kolendry i mieszając od czasu do czasu smażymy przez 5 minut. Dokładamy rybę i dusimy pod przykryciem przez 10-15 minut, aż dorsz zmięknie.
Halny
koawiec
niezle naprawde
ajo