Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Dorsz cytrynowy w płatkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Przepis na aromatyczną, chrupiącą i smaczną rybę.

Dorsz cytrynowy w płatkach

Składniki:

Dorsz cytrynowy w płatkach

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz cytrynowy w płatkach
Filety umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Cytryny sparzyć i umyć, zetrzeć z nich skórkę i wymieszać z pokruszonymi płatkami i mąką. Jajka wymieszać z pieprzem i sokiem z jednej cytryny. Rybę moczyć w jajku, a następnie obtaczać ją w panierce. Smażyć na złoto z obu stron. Można odsączyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.

Tagi:

jajko jajka dorsz