redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 202]

Książka Kucharska: Multicooker - przepisy

Dorsz duszony w porach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Apetyczny dorsz duszony w porach. To smaczne i zdrowe danie przygotowano w Multicookerze. Czas przygotowania: 5 minut. Czas w Multicookerze: 20 minut. Program: stew. Porcji: 2.

Dorsz duszony w porach

Składniki:

Dorsz duszony w porach

 

  • 50 g masła
  • 300 g świeżych filetów z dorsza, pokrojonych w paski
  • 1 duży por - biała część, pokrojony w plasterki
  • 100 ml śmietany 30%
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Dorsz duszony w porach
1. Nacisnąć przycisk MENU i wybrać program STEW. Następnie ustawić czas na 20 minut i nacisnąć przycisk START. 2. Do misy urządzenia włożyć masło poczekać aż się rozpuści, dodać por, posolić i zamknąć pokrywę, dusić około 10 minut.

3. Na podduszonym porze ułożyć rybę, przyprawić pieprzem, ponownie zamknąć pokrywę i dalej dusić całość 2 minuty. przed końcem wlać do misy śmietanę.

4. Kiedy program dobiegnie końca urządzenie automatycznie przełączy się na funkcję KEEP WARM.

5. Po zakończeniu programu odłączyć urządzenie od prądu.

Tagi:

dorsz