Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Dorsz na ostro

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Filety dokładnie umyć, osuszyć, lekko posolić i obtoczyć w mące. Cebule oczyścić,

Dorsz na ostro

Składniki:

Dorsz na ostro

 

Sposób przygotowania:

Dorsz na ostro
Filety dokładnie umyć, osuszyć, lekko posolić i obtoczyć w mące. Cebule oczyścić, umyć i posiekać w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. W szybkowarze rozgrzać olej i szybko zrumienic filety. Następnie dodać cebulę, pomidory i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku ostrą papryką, imbirem i vegetą. Szybkowar szczelnie zamknąć, dusić potrawę około 15 minut.

Tagi:

dorsz