Sposób przygotowania:
Dorsz pikantny
Czosnek obrać i starannie zmiksować z pozostałymi składnikami marynaty. Połową porcji marynaty posmarować filety z obu stron, przykryć i odstawić do lodówki na 30 minut. Cebulę obrać i posiekać jak najdrobniej. Fenkuł przekroić, wyciąć głąb, pokroić w piórka. Ziemniaki pokroić w ósemki. W rondlu o grubym dnie mocno rozgrzać olej, wrzucić cebulę, zeszklić. Dodać fenkuł, smażyć na małym ogniu 5 minut, mieszając. Dodać ziemniaki. Wlać bulion, przykryć, gotować na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Następnie dodać rybę, gotować 5 minut. Dodać resztę marynaty i gotować kolejne 10 minut. W celu podkreślenia pikantnego smaku do potrawy można dodać szczyptę cukru.