marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Dorsz po bombajsku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Filety pokroić na dzwonka,oprószyć przyprawami,obtoczyć w mące i obsmażyć na patelni,zeszklić cebulę,dać resztę przypraw,zrobić sos i dusić.

Dorsz po bombajsku.

Składniki:

Dorsz po bombajsku.

 

Sposób przygotowania:

Dorsz po bombajsku.
Filety pokroić na dzwonka,oprószyć solą i pieprzem,obtoczyć w mące i obsmażyć na gorącym oleju.Przełożyć do rondla filety,a na
patelnię wlać resztę oleju i zeszklić posiekaną cebulę,a potem wsypać przyprawy,podsmażyć,dodać jogurt,miód i sól,wymieszać.
Tym sosem zalać rybę w rondlu i dusić 20-25 min.na małym ogniu.
Podawać z ryżem na sypko.

Tagi:

dorsz