Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Dorsz po hiszpańsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Aż pachnie Hiszpanią

Dorsz po hiszpańsku

Składniki:

Dorsz po hiszpańsku

 

  • 80 dag filetów z dorsza bez skóry,
  • 4 średnie cebule,
  • 80 dag ziemniaków,
  • 40 dag dojrzałych pomidorów lub 3 łyżki koncentratu
  • 150 ml oliwy z oliwek,
  • 150 ml wody mineralnej,
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Dorsz po hiszpańsku
Filety umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. W rondlu rozgrzać oliwę, zeszklić na niej obraną i drobno posiekaną cebulę. Dodać obrane, umyte i pokrojone w plastry ziemniaki. Doprawić solą i pieprzem. Smażyć do momentu, aż cebula się zrumieni. Dodać sparzone, obrane ze skórek i pokrojone w plasterki pomidory, oraz kawałki dorsza. Dusić pod przykryciem do miękkości ziemniaków. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Tagi:

beza bezy dorsz