LuKaSz4761

LuKaSz4761

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 344]

Dorsz po kubańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na dorsza po kubańsku

Dorsz po kubańsku

Składniki:

Dorsz po kubańsku

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz po kubańsku
Filety z dorsza opłukać,osuszyć papierowym ręcznikiem,a następnie skropić sokiem z cytryny i posypać solą oraz otartą skórką z cytryny.Wysmarować żaroodporny półmisek 1/2 łyżki masła,ułożyć filety,obłożyć pokrojoną na cząstki brzoskwinią,posypać skórką pomarańczy,cynamonem i orzechami.Skropić winem i pozostałym stopionym masłem.Wstawić do piekarnika na 200 C na około 30 minut.Możemy na koniec udekorować listkami ziół

Tagi:

dorsz