wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

Dorsz w ananasach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryby powinny na stałe zagościć na naszym stole.

Dorsz w ananasach

Składniki:

Dorsz w ananasach

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w ananasach
Dorsza opłukaćdoprawić do smaku. Skropić sokiem z cytryny. Ananasy osączyć, pokroić w kawałki. Pory oczyścić,  i pokroić w krążki. Marchewkę obrać, pokroić w plasterki. Chili przepołowić, oczyścić z pestek, pokroić w paski. Olej rozgrzać w rondlu, zrumienić pory, ananas, chili i marchewkę. Podlać odrobina wody i 3 łyżkami zalewy z ananasa. Oprószyć solą, pieprzem oraz z imbirem. Na wierzchu ułożyć ryby, przykryć i dusić około 30 minut. W razie potrzeby podlać wodą.Podawać z ryżem

Tagi:

dorsz