Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Dorsz w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Z mąki, żółtek, piwa i łyżki oleju i curry rozmieszaj gęste ciasto.

Dorsz w cieście

Składniki:

Dorsz w cieście

 

  • 1kg filetów dorsza
  • 300 g mąki
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki ciemnego piwa
  • łyżka oleju
  • pół łyżeczki curry
  • sól,
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Dorsz w cieście
Przy pomocy miksera z mąki, żółtek, piwa i łyżki oleju i rozmieszaj gęste ciasto. Białka ubij na sztywno z dodatkiem soli, dokładnie i delikatnie połącz je z ciastem (używając łyżki). Filety z dorsza umyj, dokładnie osusz i pokrój na kawałki. Posyp pieprzem, solą i curry i zanurzaj w cieście. Smaż filety z obu stron na złoto na dobrze nagrzanej patelni.