Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Dorsz w marchewce

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1788

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Włożyć

Dorsz w marchewce

Składniki:

Dorsz w marchewce

 

  • 50 dag mrożonego fileta dorsza
  • średnia marchewka
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • mały koncentrat pomidorowy
  • sól
  • pieprz
  • ocet winny
  • ostra papryka

Sposób przygotowania:

Dorsz w marchewce
Cebulę i czosnek obrać, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Włożyć zamrożoną rybę, chwilę podsmażyć. Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do ryby i dusić na wolnym ogniu do miękkości ryby. Pod koniec duszenia dodać sól i pieprz do smaku, ocet winny, koncentrat pomidorowy i ostrą paprykę. Całość delikatnie wymieszać. Podawać z ziemniakami z wody lub frytkami i sezonową surówką.