Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Dorsz w pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

ciekawy przepis na morską rybkę

Dorsz w pomidorach

Składniki:

Dorsz w pomidorach

 

  • 80-90 dag filetów z dorsza bez skóry
  • 4 pomidory
  • 1 zielona papryka
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnek
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 cytryna
  • 4 łyżki wytrawnego białego wina
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • szczypta pieprzu cayenne
  • sól
  • czarny pieprz

Sposób przygotowania:

Dorsz w pomidorach
cebule pokroić w talarki paprykę w wąskie paski tak samo pomidory ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posypać wyciśniętym czosnkiem wstawić na 8 minut do średnio nagrzanego piekarnika po czym przyprawić solą czarnym pieprzem oraz cayenne dodać koncentrat pomidorowy wino i wymieszać na powierzchni ułożyć plasterki cytryny filety z dorsza podzielić na pięciocentymetrowe kawałki ułożyć na plasterkach cytryny i posypać natka pietruszki dusić 10 minut pod przykryciem a następnie 5 minut bez przykrycia podawać z ryżem

Tagi:

beza bezy dorsz