szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

dorsz w pomidorowym sosie z chilli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ryba z lekką nutką pikanterii

dorsz w pomidorowym sosie z chilli

Składniki:

dorsz w pomidorowym sosie z chilli

 

  • 500 gram filetu z dorsza
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 czerwone cebule
  • 4 pomidory
  • 2 łyżki octu balsamicznego2 papryczka chilli
  • Sól,
  • pieprz cytrynowy

Sposób przygotowania:

dorsz w pomidorowym sosie z chilli
Filety opłukać, osuszyć i pokroić na porcje.Cebulę obrać i drobno posiekać, pomidory sparzyc, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Papryczki umyć, oczyścić z nasion i pokroic w bardzo cienkie paseczki. W rondlu rozgrzać oliwę, podsmażyć cebulę, aż się zezłoci. Dodać papryczki, pomidory, ocet ,sól i pieprz. Rondel przykryć i dusić sos pod przykryciem ok 10 minut. Gdy sos zacznie gęstnieć, włożyć porcje ryby, przykryć garnek i gotować następne 15 minut. Podawać z ryżem.

Tagi:

dorsz pomidory