klaudusia11

klaudusia11

Szef Kuchni
[Przepisów: 55]

Dorsz w selerze

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

To jedne z ulubionych dań mojej rodziny. Moja rodzina uwielbia ryby. Dorsz w selerze to także zdrowe danie i bardzo, bardzo, bardzo smaczne

Dorsz w selerze

Składniki:

Dorsz w selerze

 

  • 1 kg dorsza
  • 50 dag selera
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka oleju
  • 10 dag żółtego sera
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Dorsz w selerze
- Selera myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Doprawiamy i mieszamy ze zmiażdżonym czosnkiem, majerankiem i olejem. Rybę myjemy, osuszamy. - Połowę selera wkładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Następie wkładamy rybę i resztę selera. Posypujemy startym serem i wiórkami masła. Pieczemy 20 minut w temp. 180°C.