Dorsz w sosie cebulowo-śmietankowym

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Filety umyć, dokładnie osaczyć z wody i podzielić na porcje. Oprószyć solą i

Dorsz w sosie cebulowo-śmietankowym

Składniki:

Dorsz w sosie cebulowo-śmietankowym

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w sosie cebulowo-śmietankowym
Filety umyć, dokładnie osaczyć z wody i podzielić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem, odstawić na 15 minut. Następnie obtoczyć w mące. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać margarynę, zeszklić cebulę. Włożyć kawałki ryby i smażyć na każdej ze stron po 5 minut. Śmietanę roztrzepać widelcem, wlać na patelnię, całość dusić na wolnym ogniu około minuty. Podawać z białym pieczywem, ziemniakami piure lub ryżem.

Tagi:

dorsz