Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Dorsz w tradycyjnej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rybka na piątkowy obiad dla całej rodziny

Dorsz w tradycyjnej panierce

Składniki:

Dorsz w tradycyjnej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz w tradycyjnej panierce
Rybę oprószamy solą i pieprzem. Jajko wbijamy na talerz i doprawiamy solą i pieprzem, roztrzepujemy widelcem przez kilka chwil, do drugiego talerza przesypujemy mąkę pszenną. Na patelni roztapiamy masło i pochwalili dolewamy oleju rzepakowego, podgrzewamy tłuszcz. Rybę panierujemy najpierw w mące pszennej, a następnie w jajko, wkładamy na patelnie i smażymy na złoty kolor na wolnym ogniu.

Tagi:

jajko jajka dorsz