makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Dorsz z ananasami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryba w sosie ze słodkim ananasem

Dorsz z ananasami

Składniki:

Dorsz z ananasami

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z ananasami
Obrać cebulki i pokroić na ćwiartki. Obrać ogórka i pokroić w kostkę. Odsączyć plastry ananasa. Pokroić w kostkę. Przyprawioną i opanierowaną rybę usmażyć. Do pozostałego po niej oleju dodać przygotowanego anansa i ogórka. Stale mieszać. Smażyć 10 minut. Przyprawić imbirem. Wlać przecier. Wsypać kiełki. Dusić 5 minut. Przyprawić. Do sosu włożyć rybę. Delikatnie podgrzać.