KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Dorsz z grilla na szparagach.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Wytworny dorsz na szparagach, na specjalną kolację.

Dorsz z grilla na szparagach.

Składniki:

Dorsz z grilla na szparagach.

 

 

  • sos:
  • łyżka musztardy,
  • mała kiść szczypiorku,
  • łyżka cytryny,
  • 4 łyżki oliwa,
  • pół łyżeczki miodu,
  • połowa ząbku czosnku,
  • sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Dorsz z grilla na szparagach.
Filety z dorsza myjemy, suszymy, solimy, pieprzymy, skrapiamy cytryną, wkładamy do piekarnika na 25-30 minut, temp. 180 stopni. Między czasie przygotowujemy szparagi gotując w osolonej wodzie oraz szybko sporządzamy sos: mieszamy musztardę, pokrojony szczypiorek,sok z cytryny, oliwa,miód, czosnek, sól, pieprz, wszystko mieszamy aż uzyskamy gładką masę. Na talerz wykładamy szparagi oraz dorsza, dekorujemy sosem, koperkiem i cytrynką. SMACZNEGO.