Sposób przygotowania:
Dorsz z koperkiem i bazylią
Aby przygotować dorsza z koperkiem i bazylią, rybę myjemy osuszamy ręcznikiem papierowym.Przekładamy na tackę,kropimy ja porządnie cytryną.Solimy,pieprzymy. Folię smarujemy olejem.Następnie na każdy z dwóch płatów rybki kładziemy posiekany czosnek,2 plastry masła,koper i 10 listków bazylii(oczywiście na każdy filet tj.po pięć listków na jeden i po 2 plastry masełka ). Nakładamy na to drugi płat dorsza,posypujemy jeszcze koperkiem i zawijamy folią.Tak przygotowaną rybkę wkładamy do lodówki na 1 godzinkę żeby ładnie nam przesiąkneła ziołami. Rozgrzewamy piekarnik do 200*C i pieczemy ją 30 minut. Następnie odkrywamy i podpiekamy ją jeszcze chwilunię.Tzn. mozna bardziej ją podpieć lub mniej to już w zależności jak kto lubi.Ja podpiekałam 10 minutek :-) Mam nadzięję że wszystko jasne,co napisałam ? Jeśli nie to proszę pytać ;-) Podajemy z ziemniaczkami lub frytkami i surówką z kiszonej kapusty. . . SMACZNEGO . . . . . .
haniakson
evita0007
Dzieki Haniu :-)
Mikrula
gusia1000