Sposób przygotowania:
Dorsz z pieprzem cytrynowym
Płaty dorsza posypujemy z dwóch stron pieprzem cytrynowym oraz solą, odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny aby ryba przeszła smakiem przypraw. Jajko wybijamy do talerza, dodajemy do niego troche soli oraz pieprzu mieszamy. Płaty ryby kroimy na mniejsze kawałaki, obtaczamy najpierw w mące, następnie w przygotowanym wcześniej jajku, a na koniec zwykła bułka tarta, smażymy na rozgrzanym oleju, z dwóch stron. Zaczynam na dużym ogniu, po 1 minucie z każdej strony, potem na małym ogniu smażę ją ok 10 minut w tedy smakuje mi najlepiej.
![Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz z pieprzem cytrynowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dorsz-z-pieprzem-cytrynowym-286171.jpg)
![Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz z pieprzem cytrynowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dorsz-z-pieprzem-cytrynowym-286172.jpg)
![Dorsz z pieprzem cytrynowym Dorsz z pieprzem cytrynowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dorsz-z-pieprzem-cytrynowym-286173.jpg)