szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Dorsz z pomidorkami i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Zainspirowana przygotowanym przez Konczi daniem, postanowiłam je odtworzyć, doprawiając po swojemu. Nie wyszło tak okazale ale smacznie!

Dorsz z pomidorkami i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Dorsz z pomidorkami i serem

 

 

Sposób przygotowania:

Dorsz z pomidorkami i serem
Filet z dorsza myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Kawałki ryby układamy na folii aluminiowej i posypujemy przyprawami, u mnie to pieprz cytrynowy, zioła prowansalskie i sól. Pomidorki myjemy i kroimy na połówki. Pomidorki układamy na rybie. Ser kroimy na cienkie plasterki i układamy na pomidorach. Zawijamy w folię i pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.
Dorsz z pomidorkami i serem
Etap 1 Rybę kroimy na kawałki i przyprawiamy
Dorsz z pomidorkami i serem
Etap 2 Pomidorki kroimy na połówki lub plasterki
Dorsz z pomidorkami i serem
Etap 3 Pomidorki układamy na przyprawionej rybie
Dorsz z pomidorkami i serem
Etap 4 Na wierzchu układamy plasterki sera