Sposób przygotowania:
Dorsz z Sosem Cytrynowo-Ziołowym
Śmietanke wlewamy do miseczki,do niej dodajemy wyciśniety sok z cytryny i drobno posiekane zioła. Lekko solimy i pieprzymy.Mieszamy i mamy gotowy sosik. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Rybę myjemy i czyscimy ją pod bierzącą wodą z łusek.Osuszamy recznikiem papierowym. Listki bazylii i lubczyk siekamy , mieszamy ją z łyzeczka oliwy.Rybę kropimy cytryną,nacieramy ją masą z ziół,solimy,pieprzymy i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie wyciągamy ją układamy na folii aluminiowej zawijamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180*C i pieczemy 30 minutek.Po upływie tego czasu odkrywamy folie i zapiekamy jeszcze z 10 minut.Przekładamy na talerz polewamy sosem ziołowym i zajadamy ;) SMACZNEGO. . . . .Ja podałam z frytkami i surówką.



Netka
evita0007
Netko bo ta roślinka jest symbolem miłości ale i też wspaniała do kulinarnych eksperymentów.
Jest to również niezastąpiony składnik sosów,zup, potraw z ryżu,kasz,drobiu,jajecznicy oraz ryb :D
Polecam :-)
Mikrula
haniakson
zewa
gusia1000