Sposób przygotowania:
Dorsz z sosem z mango
1. Dorsza umyć, ułożyć na folii aluminiowej, natrzeć oliwą z oliwek, posypać pieprzem, rozmarynem i odrobiną soli. Zawinąć w folię i schować do lodówki na 2-3 godziny. 2. Mango pokroić w kostkę, podobnie paprykę. Wycisnąć sok z cytryny. W rondelku rozgrzać łyżkę oliwy z oliwek i na średnim ogniu dusić paprykę kilka minut, aż lekko zmięknie. Dodać mango, zalać sokiem z pomarańczy, dodać brązowy cukier, pieprz, sól i kurkumę. Gotować kilka minut i odstawić. 3. Rybę wyciągnąć z lodówki i skropić sokiem z cytryny. Rozgrzać patelnię. Rybę podzielić na mniejsze kawałki i smażyć z dwóch stron do białości. 4. Rybę podawać polaną sosem. Można z dodatkiem ryżu.