Sposób przygotowania:
Drobiowe filety z oliwkami i anchois
Filety z piersi indyczej lub drobiowej po opłukaniu, osuszyć na sitku i zemleć w maszynce do mięsa, doprawić solą, pieprzem, zmiażdzonym czosnkiem, wbić całe jajko i wymieszać ręką.
Masę formować, uklepać na dłoni, położyć na środek oliwkę zieloną nadzianą koreczkiem anchois i zakryć masą mięsną. Utoczyć w dłoniach w wałeczek i tak samo robić kolejne.
Obtoczyć w jajku i w panierce z bułki tartej lub krokancie orzechowej.
Wlać olej na patelnię i na rozgrzany kłaść filety.
Smażyć 5-7 min. ze wszystkich stron, potem wyjąć, odsączyć i przełożyć na półmisek.
Podawać z ziemniakami z wody i sałatą zieloną w śmietanie.
Masę formować, uklepać na dłoni, położyć na środek oliwkę zieloną nadzianą koreczkiem anchois i zakryć masą mięsną. Utoczyć w dłoniach w wałeczek i tak samo robić kolejne.
Obtoczyć w jajku i w panierce z bułki tartej lub krokancie orzechowej.
Wlać olej na patelnię i na rozgrzany kłaść filety.
Smażyć 5-7 min. ze wszystkich stron, potem wyjąć, odsączyć i przełożyć na półmisek.
Podawać z ziemniakami z wody i sałatą zieloną w śmietanie.