Sposób przygotowania:
Drobiowe gniazdka ze szpinakiem i serem pleśniowymPrzygotowanie szpinaku
Szpinak rozmrozić. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Smażyć na oleju aż się zeszkli. Dodać szpinak. Przesmażyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, ew. wegetą.
Przygotowanie mięsa
Piersi z kurczaka pokroić w plastry, naciąć na środku, aby powstała kieszonka na nadzienie. Posypać ziołowym pieprzem i solą.
Ułożyć płasko na blaszce, w naciętą kieszonkę włożyć szpinak, posypać tartym serem pleśniowym, na górę nałożyć posiekane drobno pomidory i posypać bazylią.
Wykończenie dania
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 25-30 minut. Można podawać z makaronem ze szpinakiem.