dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Roladki drobiowe ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

|Zawijaski z piersi kurczaka z nadzieniem ze szpinaku.

Roladki drobiowe ze szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe ze szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe ze szpinakiem
Pierś oczyszczamy i kroimy w plasterki. Lekko rozbijamy tłuczkiem i oprószamy solą i pieprzem. Szpinak płuczemy, usuwamy ogonki i kroimy. Cebulę obieramy i szatkujemy. Na rozgrzanym tłuszczu złocimy cebule i dodajemy szpinak. Całość dusimy do miękkości. Zdejmujemy z ognia. Studzimy. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy ser i jajko. Dokładnie mieszamy. Na każdym plasterku mięsa układamy niewielką ilość farszu i zwijamy w roladkę. Panierujemy w mącę, rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu i bułce tartej. Smażymy ze wszystkich stron na wolnym ogniu. Smacznego.
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Szpiank dokładnie oczyszczamy i dusimy z cebulą.
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Na mięsie rozsmarowujemy farsz szpinakowy.
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Roladki panierujemy w mącę, jajkach i bułce tartej.
Roladki drobiowe ze szpinakiem
Roladki smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.