ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Drobiowe kąski w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mogą być podawane zarówno na gorąco jak i na zimno

Drobiowe kąski w panierce

Składniki:

Drobiowe kąski w panierce

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe kąski w panierce
Pałeczki umyj,osusz.Skrop sosem sojowym i odstaw,aby się zamarynowały.W tym czasie przygotuj sałatkę: w osolonej wodzie ugotuj kaszę,odcedź.Opłucz zioła,natkę pokrój w paseczki.Cebulę obierz,pokrój w kosteczkę.Sok z cytryny wymieszaj z 4 łyżkami oleju.Przypraw solą,pieprzem i cukrem.Przygotowanym sosem zalej kaszę,wymieszaj z cebulą i ziołami.Odstaw,aby sałatka nabrała smaku.Pałki kurczaka wyjmij z marynaty i smaż 15 minut na 3 łyżkach oleju.W trakcie smażenia obracaj.Oprósz solą i pieprzem.Na desce rozsmaruj miód,posyp sezamem.W panierce obtocz pałki.Podaj z ponownie doprawioną sałatką.