evita0007

evita0007

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 423]

Drobiowe koperty z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne koperty z lekko chrupkimi warzywkami :)

Drobiowe koperty z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Drobiowe koperty z warzywami

 

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka (bez polędwiczek)
  • 1 średnia marchewka
  • 1 średnia pietruszka
  • 1 malutka cukinia
  • kawałek pora (jasna część ok.10cm)
  • 2 plastry żółtego sera u mnie gouda
  • olej do smażenia
  • jajko kurze surowe
  • bułka tarta do obtoczenia
  • Przyprawy:
  • sól,pieprz,czosnek granulowany wg.uznania

Sposób przygotowania:

Drobiowe koperty z warzywami
Warzywa myjemy,obieramy (oprócz cukini) i kroimy specjalnym nożykiem w cieniutkie paseczki.Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem soli i pieprzu do lekkiego zwiędnięcia dość często mieszając. Umyte,osuszone piersi rozbijamy cieniutko przez folię na cienkie płaty. Każdy płat solimy,pieprzymy i posypujemy czosnkiem. Na mięso układamy ser ,na ser warzywa i zawijamy koperty,najpierw boku potem do środka. Każdy pakunek moczymy w roztrzepanym jaku a potem w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu (żeby w środku nie były surowe)z obu stron na złoto - brązowy kolor i gotowe. Podajemy z czym kto lubi ----Smacznego :)
Drobiowe koperty z warzywami
Etap 1Warzywa myjemy,obieramy (oprócz cukini) i kroimy specjalnym nożykiem w cieniutkie paseczki.Podsmażamy na niewielkiej ilości oleju z dodatkiem soli i pieprzu do lekkiego zwiędnięcia dość często mieszając.
Drobiowe koperty z warzywami
Etap 3Każdy pakunek moczymy w roztrzepanym jaku a potem w bułce tartej. Smażymy na wolnym ogniu (żeby w środku nie były surowe)z obu stron na złoto - brązowy kolor i gotowe.