zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Drobiowe kotlety w grzybowej panierce

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Nietypowa panierka z grzybową nutą (grzyby suszone w panierce podpatrzone u Magdy Gessler).

Drobiowe kotlety w grzybowej panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Drobiowe kotlety w grzybowej panierce

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe kotlety w grzybowej panierce
Filety umyć, osuszyć i pociąć na cieńsze kotlety. Oprószyć je solą i delikatnie pieprzem ( jak ktoś lubi można pieprzu dać więcej, mój syn nie lubi więc oprószam lekko ). Grzyby wrzucić do rozdrabniacza i dokładnie zmiksować jak najdrobniej. Zmiksowane grzyby przesypać do bułki tartej, dodać pieprz cayenne i wymieszać. Jajka rozbełtać z odrobiną soli. Na patelnię wlać olej, rozgrzać go. Każdy kawałek fileta obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i panierować w mieszance bułki i grzybów. Kotlety smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.
Drobiowe kotlety w grzybowej panierce
bułkę tartą wymieszac z pieprzem cayenne i zmiksowanymi grzybami
Drobiowe kotlety w grzybowej panierce
filety przygotowac oraz panierkę i jajka a także mąkę
Drobiowe kotlety w grzybowej panierce
kotlety smazyć z obu stron na złoto brązowy kolor