Sposób przygotowania:
Drobiowe kotlety w grzybowej panierce
Filety umyć, osuszyć i pociąć na cieńsze kotlety. Oprószyć je solą i delikatnie pieprzem ( jak ktoś lubi można pieprzu dać więcej, mój syn nie lubi więc oprószam lekko ). Grzyby wrzucić do rozdrabniacza i dokładnie zmiksować jak najdrobniej. Zmiksowane grzyby przesypać do bułki tartej, dodać pieprz cayenne i wymieszać. Jajka rozbełtać z odrobiną soli. Na patelnię wlać olej, rozgrzać go. Każdy kawałek fileta obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i panierować w mieszance bułki i grzybów. Kotlety smażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.
zbysiowa
zewa
Dzięki :)
Alex_M
zewa
Dzięki, chciałam dodać biszkopty i orzechy jak było w programie ale mąż nie za bardzo chciał. Więc zrobiłam bułkę z grzybami. Ale i tak spróbuję tej wersji z programu :)
Alex_M
koniecznie wrzuć przepis! i napisz czy było dobre, bo ciekawa jestem tych biszkoptów!
zewa
Jak przetestuję to dam znać :)
alaaa
zewa
:)