przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Drobiowe polędwiczki ze szpinakiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smażone polędwiczki z sosem szpinakowym.

Drobiowe polędwiczki ze szpinakiem.

Składniki:

Drobiowe polędwiczki ze szpinakiem.

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe polędwiczki ze szpinakiem.
Polędwiczki posypujemy przyprawą do kurczaka,skrapiamy octem winnym, po czym odstawiamy na kilkanaście minut. Szpinak rozmrażamy. Dodajemy do niego śmietanę, czosnek, posiekana świeżą bazylię. Gotujemy to chwilkę tak aby jak najwięcej wody odparowało. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Polędwiczki szybko obsmażamy na oleju, po czym podajemy polane szpinakiem.