dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Drobiowe roladki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ulubione roladki mojego synka.

Drobiowe roladki z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drobiowe roladki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe roladki z pieczarkami
Pierś płuczemy, oczyszczamy z błonek. Osuszamy za pomocą ręczników papierowych. Kroimy w cienkie plasterki. Mięso nacieramy solą i pieprzem. Pieczarki dokładnie myjemy. Kroimy w cienkie plasterki. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy pieczarki z cebulą, doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Studzimy. Na każdym plasterku mięsa układamy niewielką ilość farszu pieczarkowego. Zwijamy w roladkę. Każdą roladkę panierujemy w mącę, rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu oraz bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor. Smacznego.
Drobiowe roladki z pieczarkami
Oczyszczoną pierś kroimy w cienkie plasterki.
Drobiowe roladki z pieczarkami
Pieczarki smażymy z cebulką do miękkości.
Drobiowe roladki z pieczarkami
Na mięsie układamy farsz pieczarkowy i zwijamy w roladkę.
Drobiowe roladki z pieczarkami
Roladki smażymy na wolnym ogniu z każdej strony.