Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Roladki drobiowe z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Przygotowuję często takie roladki z pieczarkami lub żółtym serem, dziś dla odmiany przygotowałam z mrożonymi warzywami. Roladki wyszły bardzo smaczne.

Roladki drobiowe z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki drobiowe z warzywami

 

  • filety drobiowe- 1 podwójne
  • groszek mrożony - 2 łyżki
  • kalafior mrożony różyczki - 2 łyżki
  • fasolka szparagowa pokrojona mrożona - 2 łyżki
  • marchewka w pokrojona w kostkę mrożona - 2 łyżki
  • por pokrojony mrożony - 1 łyżka
  • seler pokrojony w kostkę mrożony - 2 łyżki
  • natka pietruszki- 2 łyżki
  • jajko - 1 szt
  • mąka do obtoczenia
  • bułka tarta
  • tłuszcz
  • sól i pieprz
  • ostra papryka
  • bazylia suszona

Sposób przygotowania:

Roladki drobiowe z warzywami
Pierś z kurczaka umyć, osączyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić mięso na 4 płaty, rozbić cienko tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. FARSZ Na patelnię wlać 3 łyżki oleju, wsypać mrożone warzywa, dodać przyprawy, dusić 5 minut na wolnym ogniu. Do uduszonych warzyw dodać natkę pietruszki, wymieszać. Na każdym filecie ułożyć porcję warzyw, zwinąć w roladki. Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku z solą i pieprzem i tartej bułce. Smażyć roladki w głębokim tłuszczu na złoty kolor. Podawać z ziemniakami.
Roladki drobiowe z warzywami
Warzywa mrożone wysypane na patelnię i uduszone
Roladki drobiowe z warzywami
Filety drobiowe rozbite i ułożony został na nich farsz warzywny
Roladki drobiowe z warzywami
Filety zostały zwinięte w roladki i obtoczone w mące jajku i tartej bułce
Roladki drobiowe z warzywami
Roladki drobiowe z warzywami podczas smażenia w głębokim tłuszczu

Tagi:

jajko tarta jajka