iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Drobiowe żołądki z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Plan na dziś kupić żołądki drobiowe i zrobić z nich coś pysznego , coś z głowy .. Wyszło super - smacznie , dietetycznie , wypróbujcie.

Drobiowe żołądki z warzywami

Składniki:

Drobiowe żołądki z warzywami

 

  • 1/2 kg żołądków drobiowych

 

 

 

  • 2 marchewki

 

  • 1 pietruszka

 

  • kawałek selera

 

  • lisć laurowy

 

 

  • 2 łyżki przecieru pomidorowego

 

 

 

  • olej 1 łyżeczka

 

 

  • cebula

Sposób przygotowania:

Drobiowe żołądki z warzywami
Żołądki myjemy zalewamy wodą . Dajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok 20 min. Po tym czasie odcedzamy żołądki. Jak troszkę ostygną kroimy je na paseczki. Na patelni na masełku z odrobiną oleju podsmażamy żołądki. Dodajemy posiekaną cebulę. Mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy - mieszamy. Dodajemy pokrojone w paseczki warzywa. Zalewamy wywarem z gotowania żołądków. Dusimy aż warzywa zmiękną. Jeżeli trzeba dolewamy przegotowanej wody. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy śmietanę 30 % i zagotowujemy .