Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Galaretka z żołądkami drobiowymi.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lekka drobiowa przekąska, z chudym mięsem i odchudzonym rosołem.

Galaretka z żołądkami drobiowymi. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Galaretka z żołądkami drobiowymi.

 

Sposób przygotowania:

Galaretka z żołądkami drobiowymi.
Żołądki dokładnie oczyszczamy, zalewamy zimną wodą, lekko solimy, dodajemy warzywa i przyprawy. Gotujemy do miękkości. Z rosołu usuwamy tłuszcz. W połowie szklanki zimnego rosołu namaczamy żelatynę zgodnie z zaleceniami producenta. Miękkie żołądki kroimy na paski, marchewkę na kółka posłuży do dekoracji. Udko obieramy ze skóry i rwiemy na drobne kawałki. Żelatynę podgrzewamy i wlewamy do rosołu, mieszamy i doprawiam do smaku. Do miseczek nakładamy dekorację którą przyciskamy mięsem, a na nie dajemy żołądki. Następnie wlewamy małym strumieniem rosół. Odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia.
Galaretka z żołądkami drobiowymi.
Żołądki gotujemy z przyprawami aby nabrały smaku.
Galaretka z żołądkami drobiowymi.
Ugotowane mięso kroimy na drobne kawałki.
Galaretka z żołądkami drobiowymi.
Na dnie każdej miseczki układamy dekorację z warzyw i przyciskamy mięsem.