Sposób przygotowania:
Żołądki drobiowe z marchewką w sosie
Żołądki umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju wrzucić pokrojone żołądki i krótko podsmażyć. W rondlu zagotować 2 szkl. wody, dodać kostkę rosołową, podsmażone żołądki, majeranek, ziele angielskie i listek laurowy. Dusić pod przykryciem do miękkości, co chwilę podlewając odrobiną wrzącej wody. Na patelni na pozostałym oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulkę i czosnek. Oddzielnie ugotować marchewkę pokrojoną w talarki i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Gdy żołądki są miękkie dodać ugotowane warzywa i podsmażoną cebulkę z czosnkiem. Mąkę wymieszać ze śmietaną i odrobiną wody, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.