anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Drobiowe zwijańce Wielkanocne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne zwijańce z jajkiem i grzybami.

Drobiowe zwijańce Wielkanocne

Składniki:

Drobiowe zwijańce Wielkanocne

 

 

Sposób przygotowania:

Drobiowe zwijańce Wielkanocne
Pierś z kurczaka umyć , osuszyć, pokroić na 6 kotletów, delikatnie rozbić. Posolić i posypać pieprzem. Kapelusze grzybów zalać wodą i ugotować, odsączyć i pokroić w paseczki. Na rozbite mięso ułozyć pokrojone grzyby po kawałku jajka na twardo i po trochu posiekanej natki pietruszki. Delikatnie posolić i posypać ziołami prowansalskimi. Zwinąć i związać nitką lub użyć do spięcia wykałaczek. Panierować w jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu(na średnim ogniu) przekręcając co jakiś czas żeby się dopiekły. Gotowe zawijańce pokroić w plastry, podawać z sosem chrzanowym.Smacznego.