Sposób przygotowania:
Drobiowo - szpinakowy sos z ryżem
Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, liście szpinaku siekamy, cebulę oraz czosnek kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy nieco oliwy, wrzucamy mięso i smażymy. Kiedy mięso pod wpływem ciepła zmieni barwę to dodajemy cebulę i czosnek, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy do miękkości. Pod koniec dodajemy szpinak, po 2 minutach wlewamy śmietankę i ponownie całość doprawiamy do smaku. Kiedy sos lekko zgęstnieje to zdejmujemy z ognia. Na talerzach rozkładamy goracy ryż i polewamy sosem ze szpinaku i kurczaka - smacznego
![Drobiowo - szpinakowy sos z ryżem Drobiowo - szpinakowy sos z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drobiowo-szpinakowy-sos-z-ryzem-282561.jpg)
![Drobiowo - szpinakowy sos z ryżem Drobiowo - szpinakowy sos z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drobiowo-szpinakowy-sos-z-ryzem-282562.jpg)
![Drobiowo - szpinakowy sos z ryżem Drobiowo - szpinakowy sos z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drobiowo-szpinakowy-sos-z-ryzem-282563.jpg)
![Drobiowo - szpinakowy sos z ryżem Drobiowo - szpinakowy sos z ryżem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/drobiowo-szpinakowy-sos-z-ryzem-282564.jpg)