Sposób przygotowania:
Zawijasy z ryżem i szpinakiem
Mięso umyć pokroić na plastry rozbić na cieniutkie kotlety ,posolić i popierzyć z każdej strony. Ryż ugotować w osolonej wodzie na sypko.Osączyc i zostawić do przestygniecia. Cebulę i czosnek obrać posiekać (czosnek przecisnąć przez praskę).Na patelni rozpuścić masło ,dodac oliwę wrzucić posiekaną cebulę czosnek i poddusić do miękkości nastepnie dodać rozmrozony i rozdrobniony szpinak,doprawić solą pieprzem i chwilę poddusić wszystko razem.Zdjać z ognia wymieszać z ryżem dodać orzechy włoskie zmielone, porcje nadzienia nakładać na każdego kotleta i zawijać roladki,obwiązać nicią bawełnianą lub spiąć wykałaczkami. Obtoczyć lekko w mące pszennej i dusić na niewielkiej ilości oliwy na patelni z każdej strony aż kotleciki będa miękkie i złociste pod przykryciem. Podawać z młodymi ziemniaczkami i bukietem surówek.
zbysiowa
2milutka
tak pyszne były:)
edytaha
2milutka
Dzięki:)