Sposób przygotowania:
Drobiowo–warzywny miszmasz z tymiankiem
Mięso opłukałam, osuszyłam ręcznikiem papierowym i pokroiłam w paseczki. Przełożyłam do miseczki, polałam sosem sojowym, posypałam szczyptą pieprzu, wymieszałam i odstawiłam na pół godziny do lodówki. W międzyczasie marchew i kalarepkę oczyściłam, umyłam i pokroiłam w słupki. Pora pokroiłam w półplastry . Fasolkę szparagową połamałam na kawałki. Na głębokiej patelni rozgrzałam łyżkę oleju i obsmażyłam na nim kurczaka. Po kolei dokładałam na patelnię: marchew, kalarepkę, fasolkę szparagową i pora. Przed dodaniem następnego warzywa każde poprzednie chwilkę smażyłam. Całość podlałam szklanką bulionu, wsypałam tymianek, doprawiłam pieprzem i dusiłam wszystko razem do pożądanej miękkości. Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłam w połowie szklanki zimnej wody, wlałam do warzyw i gotowałam jeszcze chwilę do zgęstnienia sosu. Podałam z warzywno-tymiankową kaszą jęczmienną (https://gotujmy.pl/warzywno---tymiankowa-kasza-jeczmienna,przepisy,151254.html )
elzbieta8960
evita0007
edytaha