Sposób przygotowania:
drożdżowa serowa bułka zawijana
Robimy ciasto drożdżowe: Mleko podgrzewamy 1 minutę w mikrofalówce, dodajemy cukier, sól, olej, gdy lekko przestygnie dodajemy drożdże, ucieramy aż się wszystko rozpuści. Wlewamy płyn do miski z mąką i bazylią, wyrabiamy ciasto ręką, aż ciasto od niej odchodzi. Miskę wstawiam na 30 minut do piekarnika ustawionego na 50 stopni. Gdy ciasto powiększy objętość, jeszcze raz wyrabiamy, gdy potrzeba podsypuję mąką. dzielę na 6 części, z każdego kawałka toczę wałek, który spłaszczam na blacie, każdy obsypuję 2 łyżkami tartego sera i szczyptą papryki,końcówkę ciasta zostawiam bez farszu, zwijam dokładnie dociskam końcówkę, aby wszystko sie trzymało, układam na posmarowanej olejem blaszce. Wstawiam do nagrzanego piekarnika o temp. 180 stopni z termoobiegiem na 15-20 minut,
iwa643