Rossie

Rossie

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 199]

Drożdżowe bułeczki 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Rozchodzą się gdy jeszcze ciepłe...

Drożdżowe bułeczki 4

Składniki:

Drożdżowe bułeczki 4

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe bułeczki 4
Drożdze rozpuscić w letnim mleku razem z cukrem, zmieszać z mąką, dodać jajko, 2 żółtka, śmietanę i roztopioną margarynę, wyrobić ciasto, które następnie oprószyć mąką, nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Uformować bułeczki, poukładać na blasze, wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 30 stopni aby nabrały puszystości i nieco podrosły. Piec 15 minut w 150st z termoobiegiem