Sposób przygotowania:
Drożdżowe bułeczki z budyniem
Z mleka, drożdży, 1 szklanki mąki i odrobiny cukru zrobić zaczyn.Odstawić w ciepłe miejsce by urósł, na około 20 minut.Całe jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na gęstą masę.Margarynę roztopić.Wszystkie składniki połączyć i wyrobić.Odstawić na 30 minut.Ciasto powinno podwoić objętość.Wyłożyć na oprószoną mąką stolnicę, ugniatać kilka minut, podsypując mąką, rozwałkować.Szklanką, maczaną w mące, wycinać krążki.Układać na posmarowaną olejem blachę, pędzlować skłóconym jajem.Na każdy krążek nałożyć budyń.Odstawić do wyrośnięcia na kolejne 20-30 minut. Piekarnik nagrzać do 180 stopni, piec 15 minut. Z cukru pudru i odrobiny wody przyrządzamy gęsty lukier.Ostudzone bułeczki lukrujemy.
hoffija44
bajtek
cherry
gosia79z
cherry
Darth Vader
luna
Natala1210
Lady Marmolada
Marika_1961
Sarenka