Sposób przygotowania:
Drożdżowe muffinko-bułeczki z marmoladą truskawkow
Mleko lekko podgrzać, masło rozpuścić. W filiżance rozmieszać drożdże z 2 łyżeczkami cukru, 3 łyżeczkami mąki i niewielką ilością mleka. Odstawić rozczyn, aby zaczął pracować. Do miski wsypać składniki - mąkę, rozmieszane jajka, cukier, rozczyn, masło i zagnieść przez dość długi czas ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na ok. 1-1,5 godziny. Zagnieść przygotowane ciasto raz jeszcze, uformować wałek i pokroić na ok. 14 części. Z każdej części uformować placuszek i na środek każdego ułożyć porcję konfitury. Dokładnie zlepić i uformować kulkę. Wszystkie kulki przełożyć do papilotek/foremek na muffinki. Piec ok. 20 min. w temp. 180 st. C.