Sposób przygotowania:
Muffinki a la pizza Eli
Pieczarki pokroić dość drobno,cebulę posiekać.Na patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki i cebulę,doprawić solą,pieprzem i smażyć,aż odparuje cała woda.Margarynę roztopić.Mąkę przesiać,dodać czosnek,zioła,sól i wymieszać.Mleko przygrzać,żeby było letnie,wkruszyć drożdże,dodać cukier,wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.Do mąki wbić jajka,dodać zaczyn drożdżowy i wyrobić mikserem.Do ciasta wlać letnią margarynę i jeszcze chwilę wyrabiać.Do wyrobionego ciasta dodać szynkę,ser,pieczarki,wymieszać i odstawić do wyrośnięcia,przykryte ściereczką.Wyrośnięte ciasto wymieszać,przełożyć do foremek na muffinki i na chwilę odstawić.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.Smacznego!
luna