Sposób przygotowania:
Drożdżowe muffiny
W misce wymieszać przesianą mąkę z cukrem, cukrem waniliowym, szczyptą soli i suchymi drożdżami w drugim naczyniu lekko ubić jajko z dodatkiem mleka i oleju, następnie dolać do suchych składników i dokładnie wymieszać. Przygotowane ciasto przykryć ściereczka i odstawić na 2 godziny. Kruszonka: Masło posiekać z cukrem, mąką i migdałami, następnie rozcierać palcami, aż powstanie kruszonka. Do foremek powkładać papierowe papilotki i do każdej włożyć niewielka kulkę z wyrośniętego ciasta. Dodatkowe jajko lekko ubić i posmarować nim ułożone w foremkach ciasto, następnie na wierzchu ułożyć truskawki lekko je wciskając i posypać jagodami oraz kruszonką. Piec około 20-25 min w temp. 180 st.
monikaT83
edytaha
A ja to pewnie ze dwie :D
iziona