Sposób przygotowania:
Drozdzowe z jabłkami
Margarynę rozpuścić w garnuszku i ostudzić. Połowę mleka lekko podgrzać. Przelać do miski wsypując 1 łyżkę cukru i 3 łyżki mąki oraz rozkruszyć drozdze. Zakryć ściereczką i pozostawić na ok 20 minut. Do oddzielnej miski wsypać mąkę,sól,reszte cukru. wlać rozczyn oraz wybić jajka i wlać resztę mleka. Pomału wymieszać i pod koniec dodać tłuszcz. Zagnieść. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na ok 30-40 minut. Po tym czasie ponownie zagnieść ciasto. Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka umyć,obrać i pokroić na kawałeczki. Ułożyć na wierzch ciasta. Posypać cynamonem i piec ok 30-40 minut w 180 stopniach. Podawać z bitą śmietaną.